fredag 13 februari 2015

Spelar de inte Monopol?

Jag känner en skriande saknad, efter samhällsansvar! Hur kan man tro, att det går för sig att sälja ut alla "hotell" och splittra besittningar, för att sedan bara strutta runt i världsekonomin med sin ny-rikedom?


Det är ju precis det, som de svenska topparna har gjort! Min mellanstadie-fröken gjorde löje utav tredje världens enfald, då de lättlurat lät sig tömmas av multinationella företag. Jo då, det var 30-tals varning på henne!
Vi har gjort precis på samma sätt själva, de senaste tjugo åren! Sålt ut allt vi kunnat vara stolta över. Vi har inte ens produktion av det nödvändigaste, om vi skulle vilja konstruera något. Våra företag borde aldrig börsnoterats? Vi låter utlandet prospektera vår miljö. Tittar på de sydländska tågen, i sina stallar. "Vårdas" av nykomlingar som saknar både respekten och språket. Det, medan våra utbildade är i Norge.
Under tiden sänker vi kraven ytterligare. De som har skulder, skall betala mindre och daltas med i TV. De som sparar, skall inget ha. Det sätts MINUS framför räntesatsen!!!
-Vad sänder det för signaler, till alla Hollywoodfru-drömmande HelloKittysar med respektiven? Lååååååna! För det ordnar någon annan senare.
Här är det EN stor privat hyresvärd, Akelius. Han gör som han vill. Köper själv-beröm i finansmedia, när han ger våra hyreshöjningar till U-länder som snart flyttat in i Sverige. Då har vi bistånds-finansierat dem i flera generationer redan! De saknar samarbetsförmåga. Det de vill ha, det ser de till att få. Vi tiger helt stilla? För att det är så PK. Vi litar tyst fullt ut, på den skol-skolkande mobben. Den som ryggdunkade sig fram i föreningslivet, och klafsade fram över intellektet. Bert Karlsson, i samklang med kända finans-svindlare. Var och en av oss, får spysmak i munnen? Men nog rullar de gossarna på ostört för det!

Det är dags att de små bildar sig ett nytt "kooperativa"! Det gamla har blivit illojalt.
Väljer att se filmen "G - som i Gemenskap". En omöjlig bild idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar