lördag 25 juli 2015

Ensamvecka i stugan.

Åkte upp med hunden, den 16:e juli. Hade med mig nya effektiva småplattor till spisen, och lite ljud & bild till ev. dator? (Finns trots allt mer utrymme i huset, än hemma.) Var en ny erfarenhet, att skruva i spis!
Vi är många som känner oss lite snopna, då det inte blev byfest i år! Den brukar höra till återvändare och marknadsvecka. Blir att surra med de vanliga, närmaste grannarna.

Som rubriken antyder, så har det känts ensamt. Här står två nya sängar och väntar, utanför lek-skrubben. Det hänger minnen runt väggarna. På vissa gårdar träffas stora släkter, och trivs? Hit ringer bara grann-alkisen, som sitter ensam i stan.. Möjligtvis passerar thailändare.

Passat in pyssel och bad, efter väderlek. Källaren fick sig en "hotspot", när inte grusgång vändes. Båda, efter decennier av försummelse! Den senare, har nu inneburit ett jättejobb. -Väl värt en vilodag, med utflykt till naturskyddat vatten. Hade då tur längs vägen, och slapp bärga en huggorms-biten hund knappa milen! (Första ormen jag sett i området.)

Nästa dag, tar vi snabbt ut sex träd längs staketet. Vinner en gnutta utsikt. Mer finns att ta! Fönstren är stora.
Robert Broberg har nu "hejdat sig", för gott. Inga fler lockrop, eller bredarslade tanter? Dog efter en tid i parkinson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar