måndag 9 november 2015

Svenska barn försummas

Städar undan diverse bråte här hemma. El, akvarium, cykeldelar. Överflödigt.
Det har alltid mässats om "skola, vård och omsorg", samtidigt som man ursäktat sig med bristande resurser. Den själv-påtagna flykting-krisen löser inte de ursprungliga problemen, med för få och överbelastade lärare i för- och grund-skolor.

Idag pratas det bara om Vänersborgs kommun, som åter nekar till att ta emot fler flyktingar. Utan förvarning fås 300 nya till de redan största förläggningarna i Sverige! Runt 1700 flyktingar i kommunen. Skolan och barnomsorgen kolapsar! Ett fast nej är där värt bötesbeloppet. 11000 asylsökande per vecka

I Umeå, med sitt kostsamma kvinnomuseum (Den svettiga rörhögen) och daltande med skådespelande tiggare, skall man nu spara 18 miljoner inom förskolan! Det medan antalet lång-tids-sjukrivningar bland lärarna bara ökar.

Nere i centrum tigger röda korset vidare intill övriga tiggare, för att fler skall överleva och kunna ta sig hit framöver. I hur många decennier har det skänkts pengar till fortsatt avel utomlands? Hade inte färre människor i krisområdena minskat lidandet totalt? Ungefär som med gatuhunds-kastreringen, som ordnas på plats av humana hjälporganisationer. Tillsammans med undervisning om ansvar. (Istället för ny-avel i uppsamlingslägren!)

Backa tre generationer, så hade vi stora barnkullar i Sverige. Många barn dog unga, och man hade det kämpigt med försörjningen. Det skulle huggas ved mot kylan och inte fanns det gott om mat. Efter nödår, hade man lärt sig att begränsa skadan. Vi har nu runt två barn per familj, och för en period såg vi till att vara självförsörjande! Nu har allt det raserats. -Gör en systemåterställning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar