torsdag 31 december 2015

Star Wars, go to sleep!

Varför måste alla succéer mjölkas sönder? Kan man inte låta filmhjältar få avgå, som just sådana? Måste man införa förnedrings-TV, även på bio-duken?
För dig som funderat på att betala dyrt och sedan smutsa ner dig i de nedtrampade bio-fåtöljerna, kommer här en varning: Gör det inte!!! Minns barndomens och uppväxtens "ikonifierade" rymdepos med välbehag. Var glad att man tvättade upp de gamla rullarna. -Nu är det sagt.

Varför tycker jag inte om den senaste Star Wars-filmen?
De som följt min blogg, har inte kunnat undgå ett visst ogillande mot den likriktande PK-hysterin? Inte nog med att man nu pinsamt visar upp de åldrade hjältarna och tar livet av "Hans-Ole", man måste måla runda prylar flick-röda och betona girl-power! Filmen blir en enda seg transport-sträcka, bakom ratade R2D2´s och gubben Frost´s flörtkule-stapel till kusin.
Det räckte inte med att nerdarna hade Lara Croft, Catwoman och Modesty Blaise att drömma om. Feministerna måste få en hämndlysten platt hjälte, som gör samma saker! Grunden för en kvinnlig Indiana Jones Jr.?
Ondskan representeras dock fortsatt av... män! Det är modernt genustänk. En hårig Madonna på steroider.

Nästa politiska fem.-etta, är den rakt av kopierade nazismen, som spontant måste bekämpas av alla barn! Detta samtidigt som allting som inte låter precis som en själv i verkliga livet, beskylls för rasism. (Medan man verkställer dess program!)
Att amerikansk filmindustri pekar finger mot fascismen, samtidigt som Trump och USA hötter med handen åt alla håll, känns lite löjligt. Ihåligt. Inte trovärdigt. -Bort med Cuba-embargo, upp med stängsel?
Man har nog att ta itu med, utan att kritisera en död national-"socialist". USA och våra egna partier saknar självinsikt. När det gäller de våra, saknas riktning! Nästa gemensamma namnbyte borde här bli "splittrade Kappvändare", med valslogan: "Så där får Du inte göra! -DÖ gör det."