tisdag 29 mars 2016

Huvudet rensat på 43 år

Påskhelgen var inte enbart munter. Vi har "det pågående" alltjämt kvar, och så plötsligt sprängde till i örat också. Med regelbunden nack-relaterad värk, tänker jag inte i så många andra banor. "Det släpper väl". Fast tänk om trumhinnan spricker? Det blir inte njutbart. Trots jordgubbar, våfflor o glass!

Fick bli jourmottagningen för en närmare titt. Min vårdcentral ville inte ha in någon före ledigheten. Jag hade istället tur, att få möta en söt och trevlig sköterska, som sa "vaxpropp" och "trevlig helg"! Någon debitering blev inte av. :)
Var att börja bearbeta fyrtio års sediment, innan bokad tid hos vårdcentralen. Väl där kopplade man upp öronen mot trädgårdsslangen, och spolade igenom!

En klar befrielse, att åter höra elementen, regnet, de egna fotstegen och alla hårda köks-ljud. Högerörat gör fortfarande ont, men trumhinnan är "hel". Där syns ärr efter tidigare misskötta inflammationer. Hinnan hörs vara punkterad och vätska sig, men den ordnas med Terracortril och mer Nezeril.

Blir att ha bomull i öronen, då jag normalt är väldigt ljudkänslig och "överhörande". Något som är få förunnat idag. Dagisbarnen förses tidigt med tinnitus.

Lyxade till det med Henrik Gahn´s Plus-tvål till fikat, bara för att det kändes bra en stund.