måndag 14 mars 2016

Offline O´clock?

Verkligheten hinner ikapp teknikföretagens sälj-hets. Från det att Gena i Åsele pratade om en natur som gav igen för alla radiovågor och trådlös teknologi, har det nu hänt i de egna hushållen.
Amerikanska undersökningar visar att barnen inte vill bli ersatta av mobiltelefoner och surfplattor. Barn och ungdom vädjar om sina föräldrars uppmärksamhet och tid, när de någon gång äntligen är "närvarande".
Vi ser samma asociala beteende i Sverige! Blinda zombies med skärmar mellan sig och sina små, i trafiken! Mödrar surfar, medan barnvagnarna välter. Andra försöker väcka uppmärksamheten, helt förgäves. Där syns ngt. stressat. -Tänk om man missat grannens katt-bild? Förare som chattar sig förbi rödljusen.

Nu försöker försäkringsbolaget if att få oss att härma betalda kändisar i två veckor, och logga ut vid 22.00. Anledningen är att trötthet leder till fler olyckor. Släck och sov!

Dagisfröknar har länge kunnat se, vilka barn som passats av tv på sina rum. Trötta, griniga och apatiska. Oroade av filmer de inte borde ha sett.
"Sovrummet skall vara teknik-fritt", en inte helt tokig idé? Många gånger nämnt som potensmedel. -De gånger det hjälper att se sin hälft..


På tal om syn, så blev det nya glasögon utprovade idag. Har samma syn på min omgivning, men börjar bli mindre flexibel. Gillar de vasst brandgula skalmarna!