fredag 18 mars 2016

Titelkåta araber och våra sjuka

Nu är vi så in i "bomben" less på dessa snabbt in-slussade språkförbistringar, som tror att de äger rummet där de träder in! Vi har haft hedersdoktorn Refaat Mohamad El-Sayed och vi ser de dyra verkningarna av plasthals-makaronen.

I flera år har bekanta åkt i skytteltrafik in till akutvård, för att det inte längre finns något intresse för patienter. Allt har kommit att handla om prestige och avbetalning på ev. studielån. I flykting-tv drömmer alla om att bli ansedda läkare, för det är kultur. Hur detta kan förstöra anhörigas livskvalitet i Sverige, det struntar man blott i. Varje meningslöst vårdbesök debiteras 200kr plus medicinering med biverkningar. Man skapar problem och beroenden. Lämnar sedan behövande som utflättrade barbapappor.
Taxi och buss ägs av landstinget, så även där håvas det in stora slantar! I media hörs det hur mycket de nyanlända belastat vården. Barn-hoparna får fri medicin. Det skall andra patienter stå för, ty ökad skatt kunna driva på ogillandet mot stackarna!
Jag ser i min närmaste vårdcentrals personal-lista, ett stigande antal outtalbara namn. Personer som tror att de kan prata svenska, bara för att det låter extra snabbt och mycket om dem. "Förstår Aduh?" -Där lägger de över ansvaret på patienten. Buk-brock blir hängmaga, och ordet "inte" slopas i sjukintygen.
Det sitter ett svart-skägg i receptionen, men det har vi ingen nytta av. Vi skall sitta länge och dyrt i telefonkö, till ev. läkare som i smyg avpolletterat sig vårt ärende! Efter att vi har bekostat landstingstaxi eller halkat oss fram till sjukdomshärden. Vi har ju fått in så många nya och mer spännande fall!
Undrar ifall remissens "kramp över strumpan" ger skjut i rumpan, eller önskad lindring över strupen?

Så vibrerar vi oss ned till begagnat-marknaden, för att kanske fynda bland andras utrensade skräp. Bara för att märka, att plånboken är ett såll! Det blev inte ens till ett tröstköp på loppis. (sura sa räven)