tisdag 1 mars 2016

Tryggast i egen (snor-)bubbla

Mitt åsiktsbloggande utifrån de nyheter som förmedlas, börjar kännas utsiktslöst. Överallt talas det om trolljägare och främlingsfientlighet. Tänkt att täppa till yttrandefriheten. Som tack fås ökad TBC och supergonorré.
Vad vi behöver, är namnbyten! Kanske till Mammut Kamel? Med ett sådant namn garanteras yttrandefrihet, annars blir alla andra rasister. Vi får vara glada att även kameler finner sandkorn av insikt, så slipper vi själva ha grus i skon.
Istället kan vi bejaka vår femiga sida och ivra för miljö-hållbar nazi-shopping, i ännu ett kulturellt utarmande IKEA. Knivlöst, långt från alla boenden och befintliga köpcenter. Nej, tack. De där modeorden "hållbar" och "miljö" tillsammans, döljer inte den kommersiella elefanten! Det går inte att komma ifrån masskonsumtion, Putin-fjäskande, ålderdomlig människosyn eller förtryck.

Hellre drömmer jag mig tillbaka till en tid av stabil folkhemsk förljugenhet. Då pöbeln ännu hann lära sig alla falska politiker. Innan dessa avslöjades som vapensäljare och blev oändligt kostsamma mordutredningar.
(Eller tåg-offer)

Resultatet av syrrans alla tröstlösa sjukhusbesök, är nu indragen medicin och generöst utdelade influensor. En perfekt grogrund, för alla nyopererade eller nedbrutna patienter. -Saknar intresset, som förr fanns hos byns livstids-doktor.


Känner du dig misslottad? Gläd dig över den förnuftiga belysning du valt!