fredag 15 april 2016

Idag vill de se oss med sommardäck

Skotersläparna kommer i en strid ström längs vägen, renarna har inte lämnat kusten, pimpel-isen ligger 70cm tjock och asfalten täcks av gråvit is-slask. Vi bor i Norrland. Regionerna hörs skall bli ännu större och tömda på svenskar. Det är nu vi sparsamt skall montera våra arton år gamla sommardäck, och bege oss in i obefolkade glesbygder! Där endast timmertransporter tar sig fram mellan tjälskotten. Ett tag funderade jag på vem som hade spelat luffarschack, på längden? Ömsom kryssade toppar och ringade hål.

Jag och hunden for till Lappland, i fylld bil. Det blev torrvaror, tvätt och retroprylar i stugan. Plus en bilbana åt de "små"! Kanske är någon pigg på att följa med, inför Valborg? Värmen är igång!

Det var inte lönt att tänka garage och utemöbler idag. Hela takraset låg för porten och jämthundarna stod och tokskällde infernaliskt! Kunde däremot se att hacke inte varit i farten, och att det finns penselbättringar att göra. Lättsamma projekt i solvärmen. Ensamheten torde bli det svåraste i år, bland goa grannar. Bössorna är inskjutna för säsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar