tisdag 26 juli 2016

27 grader och 6kg gädda

Kan vakna tidigt också. Klockan sex kikade vi på en blank sjö, samt kände på daggen. Strax satt vi på andra sidan av sjön. Stektes i värmen, medan huvudet funderade över korsord.

Den 22:a sattes myggfönster in, då natten varit för varm. Dagen tillbringades åter i båt. Rodd-teknik och rygg känns starkare. Kvällen laddades det hos grannen.

Dagen därpå bjöd på mer sol och ytterligare fyra soltimmar på vattnet. 25 grader i skuggan. De svarta vinbären nätas in mot fågel. (Skulle ha behövt bågar).
Åtta på kvällen dras tolv abborrar upp, medan tre blir kvar i båten. En fjärde mat-abborre tas av en gädda, vid tio! Sugen på napp, prövar jag en sista gång och får hugg av troligtvis samma jätte? Vi blev sittande i en smärre evighet, slir-bromsande fram och åter. Innan gäddan knipsade av ovanför tafsen och försvann! Där for min 12g reflex-spinnare. UL-fiske, utan håv eller handskar att hantera ngt. större. Skrattade ändå lyckligt.
Den 24:e har jag väntat nog på besök, klipper gräset medan där är 27 grader i skuggan, packar bilen och åker hem. P-O kommer, som vi far. Tipsar om båt att ösa, när åskan på nytt klipper strömmen. Vägarbetet är under all kritik. Risk att slå sönder fordonen i sommar!

Väl hemma har det tvättats, handlats åror och prov-dejtats i mer solsken. Åtminstone årorna känns som en bra idé ännu. 20 kg kött på ingång, åt hunden.