söndag 21 augusti 2016

Goddag, mor i stugan!

Vi kan det där om regn, sol och fisk nu? Åkte in till stan den nionde, och hämtade upp moder för ett par stugveckor den 15:e. Grannar pratar om ledig villapanna, medan jag förskrämt tänker på att få se fler människor.

Här är fint. Svampen ploppar upp ur gräsmattorna, då vi ror till hundviken. Lite vågigt, men kvällssolen bländar bra!
Äntligen blir det att nöta på Kinaschacket. Nåja.
Låt säga att jag hunnit bli lite ringrostig?Hunden lurar ut moder på tidiga morgonpromenader! Sur blir han, när hon väljer att vända. :D Inne blir det långa frukostar, varvade med tilltugg, disk och mer mat! Stressigt liv vi lever. ;) Runt elva liter svarta vinbär har ändå räddats de här dagarna, så nu finns god, nyttig sylt till fil, glass och gröt. Det känns som om vi hunnit mycket, trots mulet väder. Skurar om 15mm.

Ett paket ärtor blir till storkok ärtsoppa. Så nu blåser det inomhus också! Gott så. Passar bra att springa runt med gräsklipparen och vädra. Hinner inte riktigt hela tomten, innan det vankas glass, likör och cocktail! En verklig lyx denna sommar.


Så är även surströmmings-premiären för oss. Tur att det fanns två burkar, då ena inte ingav förtroende. Efterrätt blev en mjöl-fri smulpaj på stora äpplen, smör och havregryn. Det fungerar bra, när man är glömsk. Varma mackor behöver inte fotas här, de finns från tidigare somrar!


Medan invandrare vill belönas med arbete för sin vandalism, låter KRIS efterlysa snabbare lagföring! Tack för det.