torsdag 23 mars 2017

Rikshem nedvärderar fattigas liv

Att Akelius, den media-filantropen, ville göra klasskillnad. Det hör liksom till själva bilden av honom, som varande ett riksäckel. Men att vi mitt i en socialistregim, har ett statligt företag som önskar livet ur fattigare människor? Det är verkligen olustigt!
Hur skall vi kunna tro, att sittande regering då vill komma till rätta med ockerhyrorna och lyxrenoveringarna? Det blir inte trovärdigt.

Jag bor hos Rikshem i Umeå. Efter de 46-procentiga hyreshöjningarna som Akelius hotade och ljög fram, köptes beståndet upp av Rikshem. Nu skall grönytorna byggas bort och maxet sugas ut av de bostadslösa. Befarar att vår forna trivsel är slut. Ingen mera sol till kaffet. Ingen kvarters-fotboll om kvällarna. Ute ligger grannens bil vällt på sidan, medan lyckade Stockholmare kör på gångbanorna.

Det må vara. Invandrarna behöver våra studentboenden.

Men att jag inte ens har rätt att betala för en säkrare dörr, mot alla tillfälliga hyresgäster som skall supa varje helg, finner jag diskriminerande. Skälet att jag inte får bo säkert, är att jag inte anammat det bulgariska byggfusket. Det som byts ut vart annat år. Här är hållbart egen-renoverat, för 16 år sedan. Jag får inte välja till ngt. Vidare monteras inte kulventiler in på vattenledningarna, trots att fattigas läckage ganska snart också hamnar i rikas väggar, golv och tak! Vad nu försäkringsbolagen säger om det?

Var har vi hyresgästföreningen sådana här gånger? Vad säger bostadsministrar om sitt statliga förtryck? För det är ju ett statligt ägt bolag, där politiken har chans att synas som ett föredöme!

-Som jämförelse har jag min mammas kommunala hyresvärd, som sänkte hyrorna när säkerhetsdörrar utan brevinkast monterades! Det blev så osmidigt med postfack nere vid entrén. Samtidigt är man rädd om sina gamla trogna hyresgäster. Varje år betalas det ut för insparade renoveringskostnader i lägenheterna. En morot åt de sköt- och förnöj-samma.