lördag 15 april 2017

Halkan överraskar många, vintertid..

Reklambladen sprakar av påskägg och erbjudanden om penséer. Genast tror slalomturisterna att det är dags för sommarens breddäck, och så blir där allvarliga seriekrockar för stockholmarna! Helt i onödan. Om lorten på gatorna fryser till is under hundmagar, då är det fortfarande risk för halka på marken.
Men visst känns det vårlikt några gånger om dagen. Jag är rastlös. Har hunnit ordna termostatstyrd elkontakt till värmeväxlaren, mellan källare och vind. Långa borrar väntar, på att få guida vägen för hålsåg. Telefonlistan har sanerats från osynliga vänner.
Mina jätte-tallar och stamkvistade granar har plockats ned, m.h.a. 27 meters kran. Tankarna rör sig kring ny stugsommar. Vad som skall göras i år? Har varit svårt att finna kulhammrad möbelspik till vävda vägg-stycket. Det är tydligen inte på modet.
Däremot hade jag turen att springa på helfranska band med Selma Lagerlöfs litterära verk. Guldkantade och utgivna av Bonniers, via kunglig hovbokhandel i början på 50-talet. De blir trevliga att få hålla i. Som persikor, av finaste älgskinn?

Hunden har fått hem ny matleverans om tio kilo. Denna gång valdes kött. Skall ordna mer fisk, o mixa. Han ligger nu på 18.7kg! Äntligen.
Deklarationen är underskriven och sms:ad. Är inte många poster att hålla ordning på..

Långfredagen förkortades av påsk-abborre, med syster o mor. Följt av modernt teknikstrulande tvättboknings-system. Höll inte på att få tvätta. Tänk vad låskolv var smidigt! Då höll vi även koll på varandras städfusk. Blev bekanta med varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar