onsdag 21 juni 2017

Svårplanerat o svalt

Om inte väderleksrapporten vore så missunnsam, hade man kanske hunnit unna sig mera? Nu stjäl vi tänkta stunder, till att beskära och gräva om bärbuskarna. Avnjuter hundens upptäckt av rådjur tätt inpå. Badar kallt, bara för att det ändå är sommar?
Har faktiskt hunnit klämma in målning av garageport, halva bron och cementplattorna framför entrén. Innan nytt regn kom. Då var kul att bara sätta sig en stund, med barndomens labyrintspel.
Fiskekort är löst, masken serverad men ingen båt i sjön. Ännu. Båten är servad däremot. Mycket tid har gått till att fika och prata, gubbar emellan. Hundarna har fått träffas för sig.
Har skjutit in Dianan på 17m!

Allt detta lågtryck blir inte roligt i kroppen. Behöver snart justeras om själv! Skönt med vedbastu mellan varven. En ren lyx. Synd att de dyblöta handdukarna blåser iväg från sitt torkställe..

Ställer ned klipparen ett par snäpp och rensar grusgången, innan hemfärd. Min lurviga vallmo är tillbaka i år igen! En glad uppstickare, bland sina släktingar.
Jag vill inte sitta ensam bland alla firande släkten i midsommar, utan åker hem och ordnar tårtkalas med de mina. Tar bilen, och slipper därmed vara uteliggare mellan tåg-avgångarna. (Drabbade grannfrun, på väg upp genom landet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar