lördag 5 augusti 2017

Ensamt på området, när det fås 4 kg gädda!

Börjar från den andra augusti, när det är en fin sommardag. Passar då på att klippa grannens gräs, medan han är på semester. Sådant skall inte synas, nu för tiden. På egna tomten rensar jag bort ogräs bland blommorna. Känns präktigt.


På kvällen åskar det igen, på fyra sekunders avstånd. En pojke träffas av blixten inomhus och ett annat hus förstörs, runt åtta mil därifrån. Ter sig inte så mysigt längre, med ovädren. När det lugnat sig, bjuder bybor på välkommen bastu.
Vi har rådjur i våra trädgårdar, helt oskygga inför människodoft.

Tredje åskdygnet börjar soligt och med halvkilot abborre att filea. Första gången jag gör det. Vid femtiden blir det dags att pröva på en fyra kilos gädda! Den hand-mals sedan ner, till att bli uppskattad hundmat.


När en granne kort dyker upp, för att tömma brevlådan, bjuds det fika. Hör om rekordfiskar, byns början och om hur många familjer som hör ihop i byn.

Idag är det gråblåst. Myser på med hunden och morgon-TV. Laddar bilbatteri och fyller upp pyspunkan i framhjulet. (Bilen är några år.)
Här var folktomt på förmiddagen, men sen dök det upp ett par gräsklippare i skurarna. Komiskt väder: Så träffsäkert! Jag hann in precis i tid, efter en skön roddtur i motvind och vågor. (Inget napp denna gång.)
Inne mäts för nya rumsgardiner. Tror att 210 cm kan bli väldigt tjusigt. Spännande, att se hur tyget blir?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar