söndag 20 augusti 2017

Blåst på älgköttet. Hallon får duga.

Lite tråkigt att behöva sammanfatta ännu en period med grådis och blåst, men vad göra? Här pågår något av en höststädning utomhus. Alla grannar har klippt gräset och hö är slaget. Liksom sly längs dikeskanten. (Både med lie och röj-snöre.)
Vattennivån i sjön närmar sig det normala och bryggorna är åter ovanför vågorna. Jag kom till skott, vad gäller bättring av källarväggar. Ser verkligen mycket bättre ut nu! Kompostlådan ute har skruv-förstärkts, inför kommande stormar.

Skyttet fungerar riktigt bra för mig. Inga kikarsikten, och jag bara drygar ut avståndet ändå. Högt tryck i den gamla Diana:n. (Tänk trettio meter, plus diagonalen. Det blir ett hyfsat avstånd.)

En dag med sol, och den uppmärksammades glatt av alla. Grannen visade på hallonbuskar tvärs över sjön, efter serverade ugnsbakade äpplen. -Han var igång tidigt på morgonen, då hunden får skogsträning i rådjursfria områden. Hon syntes då klart uppspelt och glad för det! Funkar fint med kontakten, var tionde minut.

Åter in i diset, passar det att ta de sista vedkubbarna. Skönt att få undan, innan jakt-förberedelserna tar vid.
Mitt utlovade älgkött låter nu mindre troligt. Så typiskt älg-jägare! Varit likadant i alla tider. Man skulle nog, meeeeeen.. Kanske ordnar sig ändå, från pålitligare håll?
Efter all hjälp jag fått, kändes det gott att kunna leta fram en billigare bilförsäkring via nätet. Det gjorde 1500kr åt rätt håll. Väl unnat!

Börjar kännas allt mindre lockande igen, att bada i sjön. Där finns en glädje-termometer som säger "17 grader", snarare 15!
14 mm regn blir snabbt mycket i båt, som nämnts tidigare i sommar.
-Idag är näst sista stugdagen, för denna omgång. Då har maten räckt en hel månad, utan komplettering. Tycker jag är skaplig planering, av en stadsbo? Fortfarande finns nödprovianten kvar, för åtminstone en vecka till.
I världen för övrigt, är bara attentat och muslimer på frammarsch. De skulle ha stannat på sina områden, och ordnat fred där.