torsdag 28 september 2017

Aktiv stugsista

En sista stugomgång innan vintern. Det bjöds ändå inte bättre väder inne i stan. Garagelängan håller på att ha ruttnat ihop! Snart fås höjda hyror även där, för att ev. få slippa vandalisering på bilarna. Vilken trygghet vi har fått in i landet..


Resan hit upp gick bra, utan luft i framhjulet, genom blomsprays-regn. Grannen kom raskt ilande, vid åsynen av oss. Han fick sig en ny dollarpipa, för höst-sura dagar. Mycket uppskattat. Wåhlstedt ringde strax därefter, medan vi spelade vårt Kina invid fönstret. (7) Han kommer "snart" och tar fönstren från övervåningen! Har bara ett stort projekt dessförinnan. Känns stort: I år blir alla stora fönster renoverade och fyra stora träd fälldes. Källartrappen blev målad och dörrar är påbörjade.

Den här veckan skräddar mamma nya rums-gardiner och kuddvar, av "streck-i-streck"-tyg. Blev väldigt fint! Den ljusa tapeten lyfts fram så mycket mer. Rummet ljusnar.
Meridan har fått sina Shimano hydraulbromsar, med nya Hayes bromsskivor. Trek:en har förärats med Michelin Country-däck och ny Nokian-slang. Cykelbeståndet skäms inte för sig, den dag det fås besök? Det gör inte heller gräsmattan, som klippts prydlig inför sin vila! Så städat.

På fiskesidan fås så här långt: tre, två samt åter två kilos gäddor, följt av ett par efterlängtade abborrar.
Till och med nyheterna nämner vårt fina väder, och talar om uppochnedvända världen! Hrmm. Fika i hörnan.


Hunden tar gärna ut oss på promenad, alla timmar på dagen. Ibland blir det med kronhjortar för ögonen. 29 stycken fick vi det till, sist vi räknade. Roligt att det lyckats i hägnet! Trots illvilligt utsläpp i somras. Lingonen är bärgade.


På sena kiss-svängen, bjuds stjärnklar himmel, norrsken och ljudet av slaguggla. Kan det bli mycket vackrare? Varför får vi inte leva så här?