lördag 2 september 2017

Trygg konvalesens bland jägare

Kallaste sommaren på 150 år, har det nu konstaterats. Hunden hämtar igen sig bra, efter staffe-attacken. Tydliga tandmärken och svullnad mellan lår och på penis, har nu börjat dra sig tillbaka och inviter till lek har förekommit! Inte utan att man blir gråtmild, vid tanken på hur det höll på att gå. -Sådan skit skulle aldrig ha släppts ut i samhället!

Här har klippts till ny vardags-vaxduk till köksbordet, var kina-partierna spelas och vattenspegeln avnjuts till fikat. Nya abborre-filéer lagda i frysen.

Moder bjuder på nytt gardintyg till gästrummet. Ibland måste resultat få växa fram, med mönsterpassning och miljö.. innan det blir riktigt snyggt!
Ute-förrådet har sorterats upp och fått passande hyllpapper. Ser trevligt ut.


Meridan har fått ny främre hydraulisk skivbroms från Shimano och väntar på bryggan till en ny bakre dito. Scotten förses med nytt ram-monterat Abus länk-lås. Pyssel som lockar fram grannar till pratstunder.
Tredje dygnet inleds med glad väckning från hund, och vackraste vädret på länge. Gräset klippt, fil-bröd fyller huset med sin väldoft och sedan tas roddtur över hela sjön. Fortfarande svårflirtade fiskar.

September kan bli detta års sommarmånad, som den nu börjat? Polisen ringer upp om min anmälan om smitning efter hundattacken. Händelsen läggs åt sidan, som grund för nästa gång. Om personen identifieras då?

Badvattnet håller nu 15.5 grad. Det är som det är. Ur det plockas en 1.5kg snorgädda till provstekning. En sladdrig hög med ben och sjösmak..

Andra september kallas i år för internationella skägg-dagen. Passar synnerligen bra att skjuta med Magnum-ammunition och hänga upp polkadot-gardiner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar