lördag 9 september 2017

Vinbär och stug-pyssel

Tänk att vi får plocka svarta vinbär, i år med! Det såg så illa ut med antalet pollinerare i början av sommaren. Har hunnit ta vara på tio liter i solsken, och ännu återstår några buskar. Får se om mer ryms i frysen?
Två stycken gäddor krokades ur spegelblank sjö, men saknade efterfrågan. De fick gå till korp och räv. Borta efter en natt.
Annars, så är morgondimman här. Den sitter i nästan hela förmiddagar ibland. Källaren får nya torrbollar och i trappen målas det fräscht vitt. -Äntligen!
Återstår att skrapa av seg färg från fler dörrsidor, och måla dem elegant ljusgrå. Träligt göra.
Lämpligt pyssel, när jägarna kör som mest!


Det sys även upp fler gardiner. Denna gång hamnar de hos syster, i hennes sovrum. Lite kul, att min Singer från 1928 fortfarande kommer till användning. Syr dessutom snyggt.
En annan gamling är den renoverade spisen. I den har moder nu testat fläskpannkaka, för första gången. Det blev riktigt bra, efter lite justeringar på tiden. Skall nog vara 200 grader och närmare timmen? Kortare och hetare, stämmer inte helt.
Husets kranvatten är inte färglöst, utan solkar med tiden ner vita ytor. Medhavt stadsvatten och vit-tvättmedel kunde dock rädda den härliga Picknick-vaxduken, för ytterligare ett antal somrar! Skönt. (Helt billig är den ju inte.)
I källartrappen har hyll-papper lagts ut på en yta! Busar med flytt av småprylar, när vi passerar. Emellanåt fortsätter våra Kina- och Scrabble-drabbningar.
-Där vi blir allt värre!

Det har varit en bra säsong för ekorrar. Vi kan se fyra stycken kuta kring i granngårdarna. Det ligger stora kottar på de mest oväntade ställen, och grannens hund retas det gladeligen med!
Går även bra i hjorthägnet. Vi tror att vi räknade till 26 stycken härom dagen? Nu har kiden mist sina vita prickar, sedan en tid. Förblir söta i alla fall. Två tjusiga hannar står där på vakt, en mer ståtlig än den andre.

I morse östes 14 mm vatten ur båten. Det plaskar om fötterna, när vi går i gräset. Fortfarande kan det komma mer regn! Himmlen är mörkt grå.
Får passa på att njuta, av badets alla fjorton grader! Den korta stund jag vill stanna däri..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar