söndag 5 november 2017

Dubbdäck, lyse och reflex!

De som besökt min sida förr, har antagligen sett inlägget och brevväxlingen som riktar sig till NTF och beslutsfattare kring våra sick-sackande fotgängare.
Det blir tydligen aldrig någon ordning på oss? En skrämmande tanke, då vi tillåts färdas betydligt snabbare med samma bristande ansvarskänsla bakom styre och ratt.
Det har varit vinterkänning de senaste veckorna. Förra inlägget visade på snötäckta vägbanor. Ändå, får vi dag efter dag rapporter om avåkningar, påkörningar och uppmaningar kring vinterdäck! Vart tog den riskmedvetne norrlänningen vägen? Har alla gått och blivit stockholmare och nysvenskar? Har egot och idiotin fått ta över helt?

Bilindustrin och bensinmacks-företagen har gjort det omöjligt att få sig en lampa framtill på bilen. (Än mindre ståltråd till avgasupphängningen..) Det skall lämnas in på svindyr service, som ingen pungslagen hyresgäst har ekonomi över till, efter att marknaden fått köra sin ordlek om lönsamhet.

Klädbranschen har i viss mån mött behovet av reflexer, efter det att man först sålt alla helsvarta kläder. Nu finns utrymme för varselplagg! Alla vill synas på www, så varför inte på väg? Så bekvämt, att slippa lyfta reflex ur fickan!

Fick vi lyse på våra fordon och även tände, så skulle reflexanordningar kunna rädda liv! Det känns onödigt att vi transporterar hit flyktingar, för att de sedan inte skall hinna bromsas för. Där de går, mitt i vägen!
Vi är väl förresten inte mindre värda? Kanske dags att värna oss.

Ge mannen en lapp till brevlådan: "Ej reklam, Ej gratistidningar"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar