måndag 1 januari 2018

Blir 2018 så gott, eller sov gott?

Vi har en variant på vinter, även här ute vid kusten. Det är fullt möjligt att göra snögubbar och ha snöbollskrig. Traktorerna åstadkommer så effektiv halka åt gips-doktorn!
Jag är glad, att vi får ha det rent på backen. Cykelturerna blir så mycket trevligare med hund. Tur att vi varit i farten och hunnit umgås lite, före helgerna. Vår tradition är annars att gästa sjukhuset eller sängen, ensamma. Alltid någon som passar på! Tycker att det borde klappas mera på våra axlar snart? Många skulle gnälla mera högljutt, för hälften av det vi fått dra på. Istället får man höra att man är konstig? Kan bli så, när man tänker.

Hela familjen satt samlad kring julbordet. Ja, det som räknas som familj, vill säga. Tankarna lite splittrade på fönster som släppt in snö och regn i stugan, samt på beskedet om plågsam bältros. Lagom till julafton! Nyss släppt tanken på att mormor alltid gick undan, för att sörja sin föräldralöshet om jularna. Det skall inte vara roligare än så.. Stuggrannen ringde upp full och missunnade oss att må gott. Somliga drivs av att få vara djävliga!

Trots det, rullar vi på envist. Lyckas intala oss att vi mår rätt bra och att vi har det ganska lugnt. När man jämför? Det hade kunnat bli riktigt bra!


På juldagen trotsar moder o jag alla larmrapporter om 40-talet viltolyckor, samt fulla helgtrafikanter i halkan. Vi passar på att motionera bilen upp till stugan, över dagen. Vill se hur illa det egentligen är med täckningen av fönster? Vi kom hem betydligt lugnare och samtidigt åter besvikna på människan. Inte så utvilade, efter ca 300 renar längs vägen. Bromsarna fungerar bra!



Återstår att hålla tummarna för allas vår hälsa, då vården länge rustats ned och väntrummen blivit närmast tropiska till intrycket. Resenär-mässling.
Efter mycket tjat och orolig stress inombords, får jag förnyade löften från min fönster-renoverare. Nu heter det att de kommer in under januari igen? Jag kan endast hoppas, där jag sitter och tittar på snön som faller.

Nyåret bjuder på Umeås sista offentliga fyrverkeri, som varande det sista kommunala i Västerbotten. Sedan har vi bara alla de olovliga avfyrningarna kvar.
Nordafrikanska män bakom tysk kriminalitet. Statistiken varnar oss, när ökar Lövfen importen igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar