torsdag 8 februari 2018

Vacker kallperiod med dagssol och shopping

Äntligen har det etablerat sig vinter hos oss. Det märks vid möten med andra, hur nöjda vi blivit. Det är vinter, på riktigt! Samtidigt är vi så långt fram på den, att ljuset hunnit återvända. Blir underbart fina turer mitt på dagen, antingen över sjöisen eller runt stan. Termometrarna visar på -15 grader, ungefär..

Då jag inte kedjeröker, men gärna samlar på mig några fina pipor, så har det ordnats sortiment-väska åt rökdonen. Kommer att rymma åtta pipor av normal längd. Blir lagom att rotera och även dedikera någon till särskild tobak. Väl skyddat.


Gardiner var på tapeten sist, och nu har vi cirklat färdigt kring senaste tyget! Det bär de klassiska ogräsen från granntomten, om än lite mer foto-likt än femtiotalets motsvarigheter. Den mörka bakgrunden lämpar sig bra i sovrum, medan växterna mycket väl kan göra sig i vardagsrummet? Mot taklampa och fondvägg. Vi får se var de slutligen hamnar.. Tyckanden har ändrat riktning förr! :D

Hunden har fått hem sina tio kilo fisk, efter utplacering av redan handlat kött. Han väger nu 18.6 kilo, kammad och nybajsad! Målet har länge varit att nå 19 kilo. Jag tror att han skulle passa bra på den nivån? Få lite mer att trycka på med. (Som husse!)

Häromdagen var det två vuxna män som firade nyår igen, längs våra gångbanor. En hel låda raketer förbrukades, kvart i tre på morgonen! Märkligt nog, tycker allmänheten plötsligt inte längre att fyrverkerier är så vackra och trevliga! Polisen fick ingripa, trots att de var så få som störde och skrämde slag på omgivningen. Inkonsekvent resonemang.