lördag 17 augusti 2019

Pyssel i bärbusken!

Vi pillar in lite pyssel mellan skurarna och blås-ilen. Trots vårens farhågor, har det hunnit bli en hel del bär på buskarna! Det blir tvunget att staga upp på några ställen, där bären ligger på backen. Stora, härliga bär. Passar även på att palla krusbär hos grannen, som inte hinner komma upp hit i tid. Blå-lila bär, utan allt för hemska taggar omkring sig.

Dag två lockar inte så mycket till utetid, utan tvättrumsdörren blir målad, askhinken tömd, pannrummet torkat, sovrum grönskar och grannen får hjälp med gångjärn på sin ena garageport. (Ett rymligt bussgarage!)
P.g.a. att man gjöt in dörrkarmen i betong, har träet ruttnat och järnbultar förtvinats på mitten. Det skulle ha lämnats utrymme, för att bryta kapillärverkan!

Hösten känns tidig i år. Växtligheten gulnar och "kvicksilvret" sjunker. Kronhjortar smyckar sina horn med foderemballage, medan huggorm ligger uppgivet på vägen. Inte ovanligt att vi har fem grader på morgnarna, och runt femton mitt på dagen. Gräset är för kort, för att klippas. Att bada, börjar kännas mer och mer gruvsamt i blåsten. Vinbären har haft tur, som fått flytta in i frysen! Tolv liter stannade vi på, denna gång. Kanske kan det bli lite extra, till ett syltkok här och nu?

Matförråden är inventerade ett första varv, så vi inte har allt kvar till stugsista! (Lätt att glömma bort, att vi har drygt en & en halv månad kvar ännu.) Unnade oss en lugn cykelutflykt till Hocksjön idag, med fika åt hunden! Alltid en bra ide!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar