söndag 29 september 2019

Iakttagare av livet.

Känns som att jag är iakttagare av livet. I navet av allas drama. Själv har jag dagar över, till att planera packningen inför varje resa till eller från stugan. Stabilt händelselöst.
Det var glädje, när vi återfick orken att plocka ytterligare sex liter lingon. Bärplockarna hade inte lyft undan riset efter trädfällningen. Där inunder fanns våra mogna bär!

Innan hemfärd hann jag vinka adjö till ena stugparet. Nu har de varit färdigt i sin barndoms-by. Nya långväga stugägare får fortsätta vårda det gamla huset. Hoppas de kommer med ny energi och ork! Intill det huset blev det att skruva åk-gräsklippare, då ägaren fått ryggen sönderopererad. Ibland känner man sig lyckligt lottad, som hunnit ryta ifrån i tid. Knappt är klipparen ok, innan frosten lagt sig över gräset. Rönnarna är fulla med bär och allt lyser ännu sommargrönt. Ändå pluggas källarventilerna igen, mot kyla.

På väg hem, får vi Postnord på bakre kofångaren. Det går inte att se regplåten, så nära inpå låg tradaren! Framför har vi fyra andra långtradare, i snigelfart. Omöjliggör säker framfart på feldoserade kurvor.

Hemma tvättas det och shoppas raskt undan, tas långa hund-turer och avnjuts en liten lätt värmebölja. Riktigt fina dagar. Bruna ylletröjan åker fram! De är verkligen hållbara, de hemstickade ylleplaggen. Bara att vädra och ha. Räkna åren. Medan flyttar bekanta ifrån Umeå-förödelsen, och deras familjer krisar ihop. Här dubbleras garagehyran, på bekostnad av egenvård. "Tack" för det AMF-pension och Rikshem!

Arne Weisse är död. 89 år gammal. På TV visas en tragisk dokumentär om det föregående fenomenet Lennart Hyland, och hans kontrollbehov / alkoholberoende. Två profiler som formligen utgjort TV!

På skoj, lägger jag ett par nya bud på pipor. En epok som också tagit slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar