tisdag 8 oktober 2019

Ätit oss genom frysen och rullat hem.

Det verkar inte bli någon Britt-sommar i år, utan vi får vara nöjda att det varit milt och uppehåll en stund? Passade bra att baka slut på mjöl. Grannarna kom över på snygg rulltårta och pratstund. Henne ser vi inte så mycket av, då hon bor övrig tid söderut. Trevlig!
Fruktskålen tömdes och gav äppelsmulpaj till vaniljsåsen. Lyxigt i en stuga. Go-fika och vansinniga korsord. Ute är flugsnappar-holken tömd, efter en till synes lyckad sommar. Inga ägg eller lik lämnade i boet! Däremot en hiskla massa bajs! Har det blivit omodernt att spola efter sig?

Snön visade jag på tidigare. Den försvann samma dygn. Frosten syns inte till, men saker fryser ändå fast i gräset.. Vi har minus två grader och rum blir utkylda över natt. Utanför fönstren ses arbetet med att förstöra naturen, för miljövänlig vindkraft! Vilken lögn! Allt för Stockholmarna. Vi behöver den inte. Vi har redan offrat våra älvar och unga.

Hemresan var vacker, bland alla sprakande höstlöv. Vägen var torr och solen inte för het. Sista biten avnjöts med hög volym på stereon och tyngre gasfot i kurvorna.. Varför är man inte 20 längre? Jag har inte gjort vad som förväntas!

Löser fackets korsord, genast jag kommer in i lägenheten, får veta att garagehyran fördubblas och ytterligare tömmer vårdkontot för oss sjukpensionärer. Bussigt av AMF pension, att stötta en sådan hyresvärd? -Nej! En värd som skiter i oss boende. Dyra konsulter talar om för dem hur enkelt man kan spärra ut biltrafiken. Det har jag berättat länge, men viljan att göra något saknas hos den knapphändige stolvärmaren! Vidtalad polis kommer att göra en skrivelse, till ointresserad trafikplanerare hos kommunen. Detta då skolbarn kan drabbas och bli lika platta som grannens hund. Vad gör kommunens ansvariga, för att förtjäna sina skattefinansierade löner?
Befria dem från inkomst! Precis som kungens barnbarn.

Lugn regn-dag idag. Är ganska ok, då vi gick en lång promenad igår. Inkluderade Nydalabadet, Berghem, Centrum, ÖK, Mariedal och ängarna. Mina Merrell-skor är onekligen riktigt sköna! Har saknat mina förra mockaskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar