söndag 20 oktober 2019

Blanda mera gips, syster! Det blev minusgrader..

Livet blir ganska enkelt att förutspå, ifall man blickar bakåt lite grann. Det brukar bli vinter runt den här tiden, varje år.
Visserligen skitigare och skitigare, ju äldre jag blivit. Almanackor kan vara bra att spara, av så många anledningar. Minnet som sviker, alibi i domstolsärenden, för att få tyst på någon envis besserwisser. Eller för att slippa bli överraskad, av att vatten fryser till is!
Tröskeln inför hjul-skifte på bilen, är ganska hög. Däremot går det bra att skifta däck på lek-cyklar! Mindre skadliga, gamla dubbdäck duger fint, att nötas mot asfalten den första slaskperioden. Det tar ingen kraft att göra undan det heller. Man kan gott kosta på sig att bråka vidare med slöa hyresvärdar, för att någon gång få igenom farthindren kring innergården? Polisen skall från sitt håll göra en skrivelse till kommunen, för att ev. skona några skolbarn.. trots att kommunens trafikplanerare inte tänkt ödsla en krona på det. Kul om de får sig en uppläxning från högre ort!

Dagen efter är det åter svart-is av kvälls-fukten. Bro-trappen är grusad högvis, medan asfalten lämnats friktionsfri! Spänt läge, med välbehövlig bastu eller varmbad som lindrar. Räddade rariteter i bygghysterin. Hur länge de får vara, återstår att se? De är säkert för miljöfarliga, de också? -Om man skall hinna fylla skroten med nya badrum.

Blir mycket inne-pyssel, undan ovädren. Håret och ansiktet snaggas respektive hyvlas. Vinterhojen får färgmatchade lock-on handtag. Telefonen går varm emot örat.. innan det så kommer en fin dag för garagetid och bilen får sina vinterhjul monterade! Då har ortopeden redan hunnit ha 14 patienter inom 45 minuter och fler som köat utanför akuten. Det blev visst halka när det kändes kallt, i år också! Tänk ifall smarthet kunnat köpas på tub, likt Voltaren. Skulle det fått gå före smink och högklackat då?


Efter kontakt med Länsstyrelsen och naturbevakningen i Vilhelmina, ges besked om att fler än vanligt har hört av sig och klagat på de thailändska bärplockarna, i år. Näringsdepartementet har faktiskt hört av sig till Länsstyrelsen och undersökt läget, efter det att jag skrev till dem! Skönt att fler bryr sig. Tyvärr är Allemansrätten inte inskriven som en lag, och det finns inte så mycket att gå på. Markägare med skogsplanteringar borde kanske klaga mera högljutt, på hur bärplockarna farit fram?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar