torsdag 10 oktober 2019

Stelbenta regelverk FK! Oavsett partifärg.

Idag läser vi om Sara´s självmord, efter att Försäkringskassan förvägrat henne sjukpenning. Man menar att man inte kan låta sig styras av medkänsla. Det var inte länge sedan FK anklagades från högre ort, för att ha brustit i sin serviceplikt.

Vi har som nation tvingats vara PK och solidariska gentemot den i nyheter alltid så bråkiga delen av omvärlden, men vi kan inte visa medkänsla gentemot våra egna infödda? Mutkolven Stefan Löfven går nu emot det gråtande flyktingpartiet (MP), bara för att kanske lura tillbaka några lättledda sossar som flytt det sjunkande skeppet. Det gör honom inte mer trovärdig. Det är bara några månader sedan, som han ville öka invandringen genom familjebanden.

Under tiden är det gamla, sjuka och även barn som får stå för finansieringen! Överkörda gång på gång.
En pensionerad sjukling finner det allt svårare att få någon hjälp. Bor man gammalt några våningar upp och utan hiss, kostar det 1000 kronor att ens söka bostadsanpassning. Även om det mest troligt blir ett nej! Här vill jag absolut varna för pådyvlade pensions-sparanden. Skattade pengar binds upp mot en hög hanteringsavgift, oavsett vinst-utfall. Beloppet skattas på nytt vid uttag. Eventuellt blir det även restskatt och sedan tar Försäkringskassan tillbaka 50 procent, om beloppet så togs ut för att du behövde en säng. Vi pratar om sjukpensionärer med vårdbehov, onådiga studielån och redan ansträngd ekonomi. Dem skor sig banken på! I nuläget kan pensionsparande kosta dig bostadstillägget, och du har legat krokig i onödan! (Det hade däremot varit helt OK och mycket roligare, att ha 100.000kr redovisade på vanliga bank-kontot med nollränta)
Att söka sig en annan lägenhet, kommer inte på tal. De flesta lägenheter har byggts sönder, mist sina innerväggar och fått saftiga hyreshöjningar på 50%. Bidragskostnaderna rakar i höjden framöver, då hyresreduceringar inte kommer hyresgäster till godo om de är bidragsberoende. Staten tjänar m.a.o. på att sjuka bor i förfall! AMS pension tjänar på att pensionärer ställs på gatan. Vi har en socialdemokratisk regering, mot majoritetens vilja. Fina röda gossar: Löfven, Putin, Kim och Trump.

1 kommentar:

  1. Obotlig blodcancer och stroke är inget hinder för dagispersonalen! https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/Epd5bl/nekas-sjukpenning-trots-cancer-och-stroke

    SvaraRadera