fredag 13 november 2015

Svettig fredag den13:e

Var riktigt trevligt att få ta ut vinter-härken, på sina nya skivbroms-hjul och 588 karbidstålsdubbar! Rättare: skiva fram och fläns bak. Fälgbanor från Alexrims, ACE18.
Naven är Shimano´s HB-M475, och FH-M475. Känns som att de är bra injusterade, trots ryktet om snål "Biltema-kvalitet".

Dagen som började i kyla, byttes till blöt och varm plåga framför cykelkärran. Hunden släppte lös all lagrad energi längs älven!
Nu är mitt skrot en resurs. Snabbt utdömd elektronik av idag! I princip nya produkter stjälps ner i containrarna, för att smältas ned. Vad åstadkom senaste tidens teknik? Blev någon varmt klädd, eller praktiskt skickad för verkligheten? Alla kan inte förbli sittande framför skärmar och tro att sjukhusen städas under tiden? Någon måste vara beredd att arbeta kroppsligen och även få tillbörlig uppskattning för det!
Hann bli fika med fem gamla gubb-bekanta. Alla funna på återvinningen.

Av kvällens alla TV-filmer valde jag "Cloud atlas" på tvåan, men den avbröts så klart av terror! 120-tal döda, runt 300 skadade, sex händelse-centrum i Paris. En svensk dödad.
En annan kanal, och jag hade fått se klart. Vi har tillräckligt med elände själva, utan att ta in allt? Nu sitter stammande discofjantar och teoretiserar sönder, som vore det hockey. Det räcker! Här finns tidning, radio och internet, för följderna av väst-världens inblandning. Samla fakta, innan munnen öppnas. Tack!
Kan ana, att våra nyinförda gränskontroller nu kommer att skärpas och förlängas? En ny tid av "World trade center"-hysteri och NATO-propaganda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar