tisdag 9 februari 2016

Frisk via förnekelse?

Man kan undra vart samvetena tog vägen. En samma vetskap om rätt och fel. Under en period av mitt liv, ansågs det fult att göra profit på andras olycka eller på nödvändigheterna för liv. Människor trodde också på ursprungsbetydelsen i ordet minister.
-Där har vi två stora skillnader, om man jämför med dagsläget.
Våra toppar strävar mot att bli jämställda global korruption. Vårdgivare sneglar på amerikanska privat-kliniker? Filmer som Doc Hollywood dyker upp i sinnet. Man menar att det är rätt att överge jantelagen, för egen vinnings skull. Samvetet är enbart ett hinder, för den egna tillfredsställelsen. Borta är samhällsansvar.

Många är de ledstjärnor som kommer undan egentligt ansvar, bara genom att framstå som urbota korkade! Det fungerar och vecklar ut nya fallskärmar.
Så skall vi då efter statligt ifrågasättande av vår dalande hälsa, bli friska genom lockout även hos sjukvården. Vi hänvisas till appar, sedan lokalerna byggts dyrare och mindre. Helt utan konkurrerande anbud. Akutmottagningarna i äldre sjukhus, byggs om till flygterminal-slussar. Omöjliga att nå läkarvård via. Än värre att få medicinrullarna att fungera! Det krävs att man är fräck, påstridig och hotfull i hopar, något som inte beskriver ensamma Svensson. Vi har gärna haft våra dörrar olåsta och fortsatt handla köksknivar på IKEA.

Istället blir det kak-Petter från Myrorna. Handtaget saknar sin märkta stödplåt för pekfingret, men blir samtidigt lättare att hålla rent.
NilsJohan har fler fiffiga namn-prylar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar