söndag 11 september 2016

Vill träffa en vettig människa!

Det börjar kännas som att jag har hunnit få ut det mesta ur sommaren, för i år? Källarventilerna har stängts igen, gräsmattan är svampbemängd, temperaturen inte längre så svettig och jakten i stort sett över. Laget har hunnit få sin baksmälla och hunden en påse älg-filé.

Vissa morgnar är det knappt att han vill gå ut, p.g.a. den otäcka blåsten. Han söker genvägar hem, redan vid tomtgränsen! Så, nästa dag skiner solen och livsandarna vänder åter. Jag hinner bli rastlös, i vetskapen om att vädret är övergående. Dock väldigt tacksam, att det blev en båt just i år! Så jag fick ro.


Ibland bjuds galet vackra kvällar. Höstfärgerna speglar sig tillsammans med en röd himmel, i blank sjö. Medan tanterna rusar ut från bastun! Det gör då inte så mycket, att fisket går trögt. Hamnar ändå abborrar i frysen!

Gula villan och röda beståndet gör stug-sista? Det är slut på gräsklippning, och eldas för värmen. Själv gör jag upp med de mycket effektiva rödlökarna, från surströmmingskalaset. Fortfarande mycket gråt. Gott blev det, och ugnen gav sin atmosfär.

Ännu en sommar utan grabbhelg, eller andra besök. Medan tv visar på självutplånande parförhållanden och psykisk sjukdom. Märkligt att man går kvar här ensam, hyfsat "normal". 30000 bloggbesök!