onsdag 4 oktober 2017

Dags för nya däck, efter 19 år?

Åter i lägenheten och i jakt på det sociala livet. Då infinner sig skitväder med slumpmässiga störtskurar! Nåja. Jag är inte gjord av socker.
Hunden får springa runt stan några varv, oavsett väderlek. Här skall shoppas smådelar inför nästa sommar.. Vi har hunnit träffa hans lekkompisar, så att han känner sig hemma igen.
Passar på att smörja min cykelaffär med lite överblivet godis, om de får för sig att bygga "frankenbike" i vinter. Sådant kan man ha igen, i rabatter!

Hela sommaren har jag dragits med pyspunka på ena bildäcket. Har inte haft tid att invänta verkstad, när jag varit i stan.
Börjar bli allt för enkelt, att spinna loss på asfalten! Vill inte ens testa att bromsa för älg, nästa höstregn. Det är dags att pensionera de gamla Michelin-däcken! På med nya Continental Premium Contact-2 istället. Hoppas slippa bromsa dem platta.. på ett bra tag.
Blir Svenska Gummihuset och lokal montör. Såg länge ut att bli billigare med kompletta hjul, än enbart däcken till conceptfälgarna. En reaktion mot näthandeln.

Sista dagarna i stugan gav lingon ur skogen, hembakt bröd i ugn och sockerkaka på en spik. Plus en helt osannolik vacker båttur ut på sjön, med soligt tre-fika och en sex hektos aborre som grand final! Skönt med en positiv avslutning på sommaren. Något att minnas i vinterrusket. Nedräkningen har börjat.. :D
Får se hur det ändras. Flera av grannarna har valt att installera bredbandsfiber och Vattenfall kommer att gräva ner sina ledningar. Vet inte vad hackspettarna skall hitta på att smattra emot hädanefter? Jag bävar. Tillväxten är för god. Ungefär som för björn!
Eller invandrare..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar