söndag 28 december 2014

Skönt återseende, i -17 och snö

50-tal från syrran
Det har varit en fin vecka! Andra har funnits här för mig, och gjort tillvaron njutbar. Skönt att kunna ha samma referensramar, och syn på det som sker. Nedmonteringen och all den skenheliga korrektheten, som nu kännetecknar Sverige. Bror duktig, som inte står för något eller någon, men som skänker bort  sina invånares framtid. Transparent vinglar de styrande kring, på ett ben, medan man klamrar sig fast vid den offentliga versionen. På väg utför.

Den egna historien blir viktigare för individen, när tradition inte anses rumsrent. Vi får inte tycka, tro eller ens vara vad vi är.
Märkligt att ingen klagat på pizza-bagarna, i Lady & Lufsen? Både övertaliga "icke-Fi", och karikatyrer av etnisk tillhörighet.

  Det här är i alla fall barndoms-historia! 70-talets Tonka, som jag väntade på. Den skulle ha skopa där fram, skopa där bak, och en "rykare". Gesterna satt naturligt, i lill-kroppen. Grabb, trots syrrans röda plagg!
Denna lektes det flitigt med, där ute!
Jag har inte kommit mycket längre, när jag fantiserar ihop det ena cykelbygget efter det andra? Sneglar på ny sadel, för 1500. Försöker att inte tänka på det utställda manshat, som vi i Umeå hädanefter skall finansiera.. Det, och ett tomt bibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar