lördag 12 september 2015

Sommaren kom i september!

Vi åkte upp till huset, den 29:e augusti. Torrt och bra bilväder! Nylagd asfalt.
Blev en del nytt att se för moder, och jag fick mig Hardanger-sömnad på rumsbordet.


Över lag har det varit en huslig tripp, med matlagning och slutmontering av tredje sockgarns-tröjan! Vi har hunnit njuta av det/ de som är omkring oss (många sjöar och vattendrag), och det vi fått i oss. Hallon, smultron, blåbär, svarta vinbär, grytor, tacos och surströmming. Mycket spel har det blivit. Krocket och brädvarianter. Tyvärr verkar det som om ngt. tråkigt har drabbat fiskljuse-paret. Bo-plundrare?

De sista soporna efter rums-renoveringen är lagda på bål (där retrofynd görs), och gården kantas nu likt ett flygfält med smålampor. (De behövs, när kommunen struntat i gatlyset!)

Byn fick besök av Hald & Tesch Brand AB, och försågs med bättre brandsprutor och larm. Nu har jag sprutan garanterad, i 20 år! Larmen i 10. Får spara genom att skicka över hunden till grannarna för mat, och själv bada kallt utomhus.

Den 7/9 smäller det till! Frost i gräset på morgonen, och start på älgjakten. Nyheterna domineras av en ensidig flykting-propaganda. Alla skall tvingas att avstå, och gilla. Samtidigt ökar arbetslösheten bland invandrare, bombdåden och de kollektiva vägglössen. Vilken resurs! "Vi måste förstå, att det brinner i världen".. Det gör det i våra bostadsområden också.

Den 10/9 kom utegruppen äntligen fram! Det hann bli shortsväder ändå, med glass till ljudet av humlor, svan-tut och hacke-komp. På kvällen ges ett intensivt och tidigt norrsken, följt av nästa kvälls stjärnklara himmel och kyla. Inte ett ord om elfte september?

Fick lämpligt åk-väder hem också! Nu sprakar lövträden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar