tisdag 17 juli 2018

Hjortron, thailändare och 31 grader i skuggan

Mer värme och avdunstade moln. Utlovade 17 mm blev 1. Vinbären vattnas sent om kvällarna, för att inte vissna bort helt. Gräsmattorna behöver aldrig klippas. Korsord i skuggan har ersatt nyttiga göranden..
Annars blir det turer med båten, mitt på dagen. Närmare vatten kan man inte komma? Bara för hunden att simma iland och följa med i skuggorna. Själv får jag fina fiskar på mitt gamla favorit-vass! Det som var så omdebatterat, när jag var i nio-års ålder. Nu fungerar det alltså, på både gädda och matfisk. Fem abborrar ligger i frysen, intill en stor låda hjortron. Ren lyx, när höstmörkret kommer.

Lägre och öppna sankmarker blev helt utan hjortron i år. Man måste veta vart man skall, för att hitta något. Blåbär är det enklare med, även om många är torra. Frågan är ifall man hinner vara med, innan de anlända bärplockarna länsat skogen?


Är det värt att plågas omkull av värmeslag och brems, för en burk blåbär?

Alla karmar kring fönstren nere är bättrade, så även trapphusets dito. Jag har att fortsätta med en bropelare, samt en övre list. När färgen inte längre torkar på penseln! Kroppen har smällt ut till en skön blobb. Kompostlådan med jordgeting-bo, är i stort sett demonterad och brädorna befriade från spik, före kassering. (Praktiskt med majbrasor och rishögar som ändå skall eldas.)

Rikstäckande problem med små hö-skördar i år. Här fås knappt hälften, mot normalt. Snarare en tredjedel! Det hörs ändå räcka bra, för behovet lokalt. Behövande får betala fem gånger ordinarie pris!

Monterar tillbaka hatthyllan i hallen, inför nästa stugomgång. Det går ändå inte att måla inne heller, p.g.a. alla insekter som klafsar i färgen. Trevligare då, att inte behöva bo flera personer på en byggarbetsplats?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar