måndag 12 augusti 2019

15 graders röt, med piff!

Som sagt, vi befinner oss i rötmånaden. Det är bäst att hålla lite extra koll på källarutrymmen och matförråd. Tursamt nog, slipper vi kombinationen av tropisk hetta + fukt. Vi har mest bara fukt i luften. Skönt direkt man kliver ut, men kladdigt tungt efter en längre promenad. Källarväggarna har fått sin årliga översyn och bättrats på ett par ställen. Vi vill ju ha det fräscht i vår Erskine-villa!

Jag är glad att det byggdes garage här , på åttiotalet. Även om det gärna blåser över sjön, kan jag lugnt stå där inne och polera eller vaxa bilen. Det får gärna ta några dagar, med vila emellan.


Är en konstig och lugn sommar, sammanfattningsvis. Ingen båt, inga bär och inga besök? Vi pysslar på inne, i vår egen takt. Varje liten sak, blir sitt eget delprojekt. En spiral-wire kommer på plats. Lök som hackas till surströmming och ärtsoppor. Äpplen som göms i smulpaj och vaniljsås. Rulltårta i ugn. En hel års-skörd hjortron på glass-fatet! Några futtiga grässtrån letas rätt på, innan klippning. Ännu en dörrsida skrapas i källaren, före målning.
Ute-aktiviteten sker i granngårdarna. Tikar som löper. Tranor slänger fram sina halsar, som vore de rappare på Skansen. Flera barrträd tas äntligen ned och ger oss utökad sjöutsikt, samt kontakt med grannarna. Tryggt, när inbrotten hela tiden skapar tidningsrubriker..

Samtidigt jobbar moder på med mormors kusins örngott, som snart hamnat på nämnda spiral-wire. Café-gardin i köket! Hålsöm och brodyr som heter duga!

-"Är det gjort i Håsentorp, då går det inte att sprätta upp!"

Jo, vi har faktiskt kommit oss ut också. En bra grusvägs-tur blev det, till våra lingonmarker. De ser lovande ut, om vi bara hinner tillbaka i tid. Före alla andra!

2 kommentarer:

  1. Jag trycker på Gilla-knappen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det, när jag ser ditt inlägg om Trycko! https://morfarshus.blogspot.com/2020/09/trycko-rostfri-funkis.html?m=1

      Radera