torsdag 1 augusti 2019

Gjort bort hela sommaren, på 8 timmar?

Åkte hem genom sköna mulna dugg-byar, den 23:e. Strax därefter var jag kortsnaggad och renrakad att möta en välkommen räcka av solskensdagar! Blev att börja dagarna tidigt med hunden ute i skugga, och lämna honom hemma under cykeltur till havet. Nydala hade åter parasit-överskott, åt människorna som gillar att gå prickiga. Sådant tilltalar inte mig. Längs kusten förekommer algblomning, medan det på land råder eldnings- och bevattnings-förbud på många håll. Skräcken från förra året dröjer sig kvar.

Fick mig lämpliga fyra strandtimmar på onsdagen, plus cykeltiden ToR. Torsdag gavs tid åt återhämtning, samt shopping av stugprylar. Sådant som kan vara kul att göra / ha. Fredag kändes det åter lämpligt med ett strandhugg! Nya fyra timmar på stranden. En strand som höll kring 46 grader, intill 26-gradigt vatten! Inte så konstigt att man sedan ser ut som en kokt hummer?

Under helgen höll jag mig väldigt lugn. Salt och vatten-balansen var något skev, misstänker jag. Luften höll 33 grader, men var totalt ointressant. Tvättstugan i källaren och skuggan inne på loppis var att föredra. Åtminstone tvättstugan var nödvändig att besöka! Vi är på väg in i röt. I denna värmebölja lämnas besked om att vattnet blir avstängt på måndagen. En ynka liten lapp, uppsatt där den aldrig läses.. Jag undrar hur många som blev utan kaffe, eller hygien? Jag är van att tappa upp, innan åsk-ovädren i stugan. Hamstring för tre veckor, tillhör rutinerna.

Nu är vi åter på plats i stugan. Moder, hund och jag. Perfekt resväder, även denna gång. 3-4:an är i sin stuga och bilen har blivit dammtorkad och dammsugad inuti. P-lamporna fram är utbytta mot xenon-blå diton, efter 21 år. Pimpish!
Det kom med mer färg denna gång. Källarvägg och golvstump skall målas in. Saker som snart är bortglömda, men det sker något varje gång! Till kvällsäpplet roas av vi av den räv som maskerar sin doft, genom att rulla sig i hund-urinen. Han ser väldigt nöjd ut, där han sedan går mellan gårdarna!

Idag tar vi vara på (kanske sista) soldagen, för en stund? Mormor hade sprättat sin kusin Judiths örngott, men inte luggat av dem alla trådar från hålsömmen. Det var ett "slit" som kändes i fingernaglarna! Vi tror att det kan bli väldigt trevliga café-gardiner vid köksbänken. Både utseende och affektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar