torsdag 19 mars 2020

Hjälpsamma i "krisövningen"

Jag tar inte så allvarligt på detta med covid-19, utan ser det som en nyttig samhällsövning. Om vi var mindre egoistiska och bara använde sunt förnuft i vardagen, skulle det hela fungera bättre. Men nu sprider vi alla problem, bara för att ha det trivsamt själva! Länder förvägrar varandra skyddsutrustning, trots att betalning redan erlagts! Våra tveksamma medborgare passar på att bedra utsatta människor helt skamlöst. Kina anklagar USA för biologisk krigföring. Samtidigt finns det sunda undantag, som faktiskt utan ersättning är villiga att hjälpa. Så enkelt, som att ta med matvaror till grannen, när man ändå handlar själv. Minskar folkträngseln i butiker, utan att egoistiskt hamstra slut på varorna för andra!

Vaccin botar inte dumhet. Umgås klokt!  

Kallblåsten sänkte mig p.g.a. nacken ett tag, men jag hann tina upp igen. I början av veckan hade jag sällskap av Jeanette, som kom på kyckling-middag. Blev väldigt lyckat och trevligt. Nu dröjer det ett tag, då familj och firanden kommer i vägen. Mycket som skall passas in! Men vi håller kontakten, telefonledes.. Det är redan många gamla, som känner sig ensamma i isoleringen.

Igår cyklade jag förbi hos moder, var elrenoveringar avstannat p.g.a. virushysterin. Vi är glada att man blev klara i åtminstone hennes lägenhet! Snart kommer skolavslutningar och semestrar, och bryter all annars normal verksamhet.. Skall man då stå på standby igen? Aldrig vara fri, på hela sommaren? Nej, tack!

Umeå kommun väljer att lägga gymnasie- och högre utbildningar på distans. Praktiska prover får skötas på något sätt ändå? Vid tillfälle. Polisen vädjar om att inte stänga skolorna! Busstiderna förändras till sommarschema, med färre avgångar. Detta då man redan har bussar stående, p.g.a. sjukdom. Dock är det bara 20 karensfritt konstaterade Corona-fall i Västerbotten, ännu? Så färre bussar och fler lediga resenärer? Det låter kontraproduktivt, som skyddsåtgärd? Även om vi individuellt måste ta eget ansvar, så har inte slöhet och egoism hunnit botas ännu! Man skall bara.....

Idag skiner solen, mesta asfalten är bar och golvet är nysopat. Ikväll blir det tvättstuga. Känns bra inombords nu! Hunden verkar också harmonisk, efter att ha satt i sig morgonens grisöra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar