söndag 29 mars 2020

Avbokat i sommartid

Visst har vi väl tid, att söka annat än det negativa i tillvaron? Särskilt nu, när vi inte får träffas eller åka någonstans! Enklast förstår jag, att det måste vara för oss som inte har så mycket att förlora. Inga exklusiva resor utomlands årligen, inga rutinmässiga krogrundor på kortet. Vi, liksom tiden, har vår stabila gång. Ibland tar vi ett litet steg tillbaka, eller åt sidan. Vintertiden var så efterlängtad, då dagarna syntes bli allt segare. Nu är det hunden som bestämt drar oss upp ur sängen! Lika bra att ställa fram klockan igen. Vore det inte för att våren var så skitig, är det en trevlig tid att vara ute på! Hoppas att vägansvariga inser, att det går lika bra att sopa de vägar som man brukade ploga? Så slipper vi halka i rullgruset! -Sjukvården har inte tid med sådant.

Fredags-dejten avbokades, då det kittlat i halsen. Inget jag vill sprida, även om det inte är av värsta sorten. Lördagens möte med Hyresgärstföreningen, blev också det inställt. Faktum var att lokalen hade stoppat alla större samlingar av människor. Lite i förtid, men antagligen klokt. Önskar bara att avbokningarna skickades ut, lika snabbt som kallelserna! Man skall inte behöva kuska runt i blåsten, för att stå där i klunga och läsa samma anslag på dörren? 42 registrerat smittade i Västerbotten.

Idag är det finare väder, och många har försökt sig på att få lite färg åt sina ansikten. Snödroppar, krokus och tussilago kantar förkylningarna. MMS piper lite här och var, för att jämföra framåtskridandet på olika håll i landet. Det är vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar