torsdag 20 maj 2021

Första stugveckan

 Efter att ha renoverat någons förirrade 3vxl DBS i lördags-solen, bar det iväg till sommarstället. Dags att fylla upp skafferi, frys och matkällare.  Se vad som är akut att göra i år?

Vädret är svalt grått, med regn på både måndag och tisdag. Bra resväder och lämpligt för räfsning av gräskanter. Fått en del grus från granntomten, igen. Luftavfuktaren jobbar på, efter all dumpad snö intill husgrunden.  Men säg inget, för Lennart är kung!  Ensam hemma.

Vi säger inget, utan har intressen och egna liv. Jag servar motorsågen, som klarat mina 105:åriga tallar. Dragsnöre som kärvar. På tisdag får golvlampan ny kontakt, för timer. Skönt om sådant fungerar i höst! Trots regnet, plockar jag fram för eventuell cykelcamping. Det finns fina minnen, från tidigare turer. Samlar gärna nya!


Onsdag överraskar med sol! Inget som prognoserna unnat oss. Borstar ur päls, bökar ner mynta i mullen samt inventerar frysen. Kikar på värmekoja vid Hocken. Rune bjuder på torsdags-muffin, innan jag gör iordning slangpaket för biltvätt.  I morgon är en annan dag! Fredag... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar