onsdag 5 maj 2021

Stugstart, efter cykling!

 Suget efter fritidshus under Corona-pandemin, har drivit upp priserna på stugor rejält. Särskilt kring Jämtlandsfjällen. Jag är glad för att inte ha hus i den turistfållan, med Sverker Martin-Löf! Behöver inte umgås med kungens gelikar. Skogsbolag förstör ändå.

I Umeå börjar hyresvärdar på att ha sopat ett första varv. Solen skiner, men luften är fortsatt sval. Älven byggs bort alltmer, närmare Strömpilen. Ett svek gentemot stads-sidan! Vi ser bara ostädade balkonger och utbrunna garage.. 


Skönt med vårföret. Många hund-ekipage har tinat fram ur vinterförvaringen. Var har de fått sin aktivering? Dogo argentino, corgi, lapphundar och annat, som tål vinter! Dem möter vi plötsligt på promenad, längs Nydalasjön. Härligt kaffeväder.

P.g.a. egen förvirring, blev det dubbla cykelturer på söndagen. Trodde att husnycklarna tappats längs en av alla vägrenoveringar, när de istället låg tryggt hemma i cykelskorna! Helt logiskt, jag lovar. Skön upptäckt, innan jag somnade.


Tredje maj, då startades stugan upp. Torrvaror i skafferiet, kaffe hos Rune och torrbollarna utbytta.  Än är det minus fyra grader på nätterna, och det ligger  is både på sjön och framför garaget. Ingen brådska än m.a.o..

Jag och Jeanette övernattar hos varandra, innan hon måste till Sundsvall.. I Ö-vik florerar Corona.. Här i Umeå har personal på Sjöbris fått Covid 19. Känns olustigt nära. Samtidigt vägrar utlandsresande taxichaufförer både karrantän och att ta emot vaccin, p.g.a. "religiösa" skäl? Vad hjälper väl deras radband kunderna? Usch! Där borde taxibolagen sätta tvär-stopp. Jag och hunden håller oss till cykelbanorna.

Obegåvade studenter..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar