fredag 5 april 2024

Hundgöra

Det är inte det sämsta, att dela sin tid med en alldeles egen hund! Det passar mig ganska bra. Det är hundar som har funnits där, från det att jag tvingades genomlida tiden i Robertsfors, och åter fler efter tio års abstinens. De mina har varit lite större och mer att "ta i"!  Men som barn räckte det gott att få mötas av en glad dvärgpudel, som hängde med på det man gjorde.

Torsdagen var fantastiskt solig och fin.

Började med skön luft och en enormt tjusig ekorre, i mörkgrå päls och vit haklapp. Ett sådant där ögonblick, när man känner sig tvungen att bara stanna av! Känna att man får en "kontakt" med ekorren, som sitter där lugnt iakttagande.. Utan några larmande smackanden. Hunden visar inte mycket intresse för den. Han vill se rådjur!

Innan nästa promenad har alla klor hunnit klippas, i en mysig stund på golvet. Vi möter upp Rebecka och hennes tik. Pratar leder, veterinär och tidig aktivitet.


Sedan går en stor del av dagen faktiskt åt, till att känna på solen! Entrén  sopas fri från grus, stolen ställs ut och det fikas med grannar i gruppen. En utedag för hunden, som avrundas med nyttig kvällspromenad tillsammans med Gh o Frodo. Ser färdigt "Andra akten", via 4Play!


Idag hade det inte kunnat solas lika mycket. Luften må vara skön, men det var mulet och snöfall!! Vi hann dock gå via Jula, innan nederbörden kom. Tog ut kontanter vid Coop. Väl hemma igen och efter att vi fått i oss något, var det hög tid att våttorka golv! Ingen rolig finsand som följt med tassarna in.. jämt fördelad över golven. Behöver vara huslig nån fler dag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar