fredag 10 januari 2014

Akelius tvingar till nyköp

 Busväder, och glad för mil-tal cyklade igår. Hunden är nöjd, och jag hann träffa mamman jag hjälpt tidigare. Ingen BMX för den grabben längre, utan BMW med STOR lastbils-turbo! :D
Gladdes naturligtvis med honom, och ivrade för väghållning samt bur.. Jag har mist för många bekanta till körglädjen. Haft tur för egen del.

-Får hyresvärdar plocka av boende TV:n? System som fungerar, ersätts med dyrare alternativ. Jag upplever det som övergrepp på folks ekonomi och trygghet. Får det aldrig vara lugnt?
Tre år försenat, har det rensats på taket.  Kvar blev enbart brus.
Det heter att vi skall ha tillgång till de "fria" kanalerna? Det är en del av kommunikationen i samhället, efter att staten tvingat igenom TV-avgift på "alla" datorer. Retroaktiv dumhet  Oavsett ålder och kapacitet. Domar friar nu gamla datorer!
-Vad händer då i hyresbestånden? Akelius väljer att styra över all kommunikation på Telia-fiber. Bakar in avgiften i hyran, ej urskiljbart för mindre bemedlade. Trogna hyresgäster blir plötsligt utan koppling mellan vägg och bildskärm. 20 kanaler som inte nås, istället för de fria som var. Det krävs SCART, eller HDMI vid skärmen! På äldre TV-kort finns ingetdera, och andra TV-tittare mister möjligheten till video-inspelning.

Det har pratats mycket om det papperslösa, det penninglösa och det trådlösa samhället.. Det som uppnåtts, är den penninglösa befolkningen! Sopbergen och orm-bona växer.

Ingen vill streama TV-Play? Det hackar, och förbrukar dyr uppkoppling. (Lär av Youtube!) I praktiken blir vi utan vår påtvingade TV och betalda bredbands-volym. Eller så betalar vi ännu mera, bara för att kunna se samma program. Över nätet. "Hi-Tech"?
Prövade idag med digital USB-TV, men bordsantennen fick inte in några kanaler. Fanns tidigare en tanke om adapter till vanlig rf-kontakt, på den digitala USB-TV:n. Nu är inte det lönt längre, då den underhållsfria tak-antennen fimpats. En större bordsantenn plus konverter-kontakt till den, alternativt antenn och digitalbox till befintliga kortet, kostar också extra.


Hatar blinklådor och ormbon! Alla skall de placeras överst och ostört. Jag hade så cleant och lättstädat. En strömförsörjd rf-modulator efter digitalboxen (En ego-låda som ensam drar lika mycket ström som TV:n!) och bredbands-switchen med sin egen strömkabel, utgör nu sista länken!
Istället för en smäcker antennkabel..

Idag 11/1, har vädret beskrivits med "snökanon". Havet är öppet, vinden ligger på och det är -13 grader kallt.
Varit härlig snölek, med pointer-tiken Ella. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar