söndag 14 september 2014

29/8 - 12/9 Mer stugtid..

Åkte upp problemfritt, i fint höstväder. Knappt att löven börjat skifta. I akvariet väntade den kvarglömda sköldpaddan, vid gott mod. Med i packningen, fanns fotogen till fotogenvärmaren. Om vi framöver blir utan ström? Har ju hänt förr. Med kom även mormors platt-TV. Passar fint på skuffen!

Inte mycket på schemat egentligen: Telefonen förblir död i drygt en vecka! (Telias mjukvarufel.)
Stjärnklara nätter med uggleljud, och jagande fladdermöss! Älgstudsare om dagarna.

Jakten gör, att vi förblir på gården. Rensar ris, blomlådor och kring rotvältor. Placerar ut torrbollar, nya astrar och talg. Målar köksluckor igen. Hyllpapper hamnar i matkällare och verktygsskåp. Vi kikar på kronhjorts-hägn, ekorrungar, rovfågelbarn och spelar vårt "kina".. Svartvinbärssylt kokas och hjortron kalasas på, de stunder inte kaffe i solstolen lockar. Det är september månad, och ännu nitton grader varmt! Grusgången vänds upp till hälften, ur decennier av orörda gräsrötter. Garaget städas, grannen får sig vattenavledning, och vindsväggarna tjäras mot större hackspett?

Lillen gnager stolt på klöv!

Nu är jag åter i min "city-studio", och har reserverat två nya sängar till huset. Det blir skönt! Höstfärgerna har infunnit sig:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar