onsdag 1 april 2015

Oansvariga hundägare, till anfall!

Alltid denna bekväma feghet, att inte vilja ta bort sina misshandlande livskamrater! Samma försvar, oavsett det gäller macho bad-boys eller mad-dogs! De måste få alla chanser, på andras bekostnad? "Inte lätt att skilja på dvärgcollie och vuxen människa".. Snytorna på FB förnekar sig inte.
Vi har haft hårda hundar, coola jyckar också. Alla har kunnat se skillnad, på fluga respektive geting. De har även kunnat skilja på köttben och människofinger, i häftig lek! Jag har skilt hundar åt, utan att bli biten av en enda sund, fostrad individ! De vet att respektera människor.

Vittnet skriver:
"Jag såg händelsen ur traktorn och gick fram till de drabbade. Det va en dvärgcollie och två rottweiler som ej kom överens. Det orsakade att farbrorn med collien slängde sig
över sin hund för att skydda den och få loss rottweilern. Han blev då förmodligen av misstag naggad i bakhuvudet. Skadorna var inte svåra men behövde ses över. Tjejen som hade hundarna blev chockad av händelsen och förstod inte vad som flugit i hundarna, som brukar umgås med andra hundar i rastgårdar utan problem. Hon ägde inte hundarna själv. Ingen av hundarna visade tecken på att vara aggressiva mot någon av oss tre som var med om händelsen. Endast mot collien."


Detta är inget april-skämt!  Använd vanligt koppel runt handleden, istället för att ha ett halt, klumpigt och fullt expanderat jojo-koppel. Så slipper hunden "smita". Det är skärpt krav på hundfolk nu, sedan mars! Hundar skall inte fara runt på egen hand. Det råder BB i naturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar