fredag 7 juni 2019

Brännbollsyra,snöföre och rönnblom!

Kristi flygare bjöd sol endast på morgonen, sedan var det kall-blåst och kvällsregn. Inte mycket blev gjort den dagen. Inte ens brännbollsfestarna märktes av i kvarteret. På fredagen varnades det för snö inåt land, och kom också i riklig mängd. Blåsten höll ynglingarna lugna även den kvällen.
Moder var förbi på spel, fika och gnuss av min baksida.
På söndag pantades det burkar, till en pizza i ugn. Hanns även med en rejäl promenad förbi NetOnNet.
Måndag: Mer kallregn. Lika skönt att inte vara i stugan! Tisdag rymde cykeltur till Sofiehem och åter via älven och via moder för lunch. Väl hemma ansades det inför ny stugvistelse.

Resan upp gick bra. Vi hade ett lagom-fint soligt väder och vettiga med-trafikanter. Två mil innan vi kom fram, valde en älgko med attitydproblem att kliva ut på och över vägen. Det minspelet borde ha varit filmat!
Under dygnen vi var hemma, hann det komma 39mm regn i regnmätaren! Sådan rå-fukt klarar man sig utan som stugsittare. Fukt och blåst är knepigt att göra något positivt av? Jag surfar inte på det viset.

Knappt var varorna upp-packade och lagda i en redan full frys, innan grannen kom skuttande med en Old Pulteney 12 years old single malt scotch whisky! Som tack för att jag servat hans cykel. Hoppas att det skall fungera med hundkrok till hans ivriga stövare. Hon är "speciell", den damen.
Andra dagen och ännu finare, soligare väder. Det här börjar skrämmande bra! Gräset är klippt ett första varv på näst högsta läget, torrbollar är utbytta i källaren och nytt parasoll invigt precis när ett åskväder hastigt glider in över oss! Strömmen går några korta omgångar, utan att det hotar middagen denna gång. Vi får t.o.m. bakat en lyckad jordgubbsrulltårta i ugnen. Inte för att det är nationaldag, utan för att det är gott! Samma sak med moders Country Lane.
Idag fredag, har fler grannar kommit på plats. Vet inte om det blir några fler giftermål, men i helgen är det ändå pingst! Ogräset är uppdraget kring hus och rabatt. Vi har 27 grader i hallen och 25 grader ute i skuggan, vid halv sju på kvällen. Hunden har lagt sig under bron! Undan värme och flygfän. Vi andra sitter utflutna i våra stolar och flämtar segt..
Ute blommar rönnarna, spirean, vallmo, jordgubbar, kattfot och maskros i mängd. Allt känns för tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar