fredag 14 juni 2019

Sval veckas återställning av väggar

Förra veckans varma fukt kondenserades längs källarväggarna, varför ventilationen fick strypas ned och torrbollar bytas. Nu är det ordning på den punkten och väggarna hann rollas emot mögelsporer.
Ute spirade maskrosor för fullt och jag kunde fylla hink efter hink med den förbjudna "medicinalväxten". Bara för att slänga i skogen. Skulle vara spännande, att någon gång lugga av dem allt gult och låta det jäsa? Låter så okomplicerat!
Grannen kommer över oftare i år. Inget jobb med ny årsförbrukningen av ved. Vintrarna tillbringas numera med familjen på annat håll. Något han gör helt rätt i!
-Var sociala, ni som har möjlighet. Jag byter cykeldelar under tiden. Två sadlar har det fått bli denna vecka: Kolfiber respektive broderat skinn. Ser riktigt trevliga ut.
Moder är kvar här med mig och kortar mina gröna tröjärmar. Ett besvärligt krångel-göra, som görs från fel håll så att säga. Det är inte bara att dra i tråden, utan det skall letas i flera riktningar för varje liten maska.. Då är det enklare att klippa andra varvet på gräsmattan!

På tisdag fattar jag beslutsamt om bred-sopen och attackerar de vinterskadade trapphusväggarna, så att det snöar färgflagor utför hela trappen. Resultatet blir klart över förväntan, när vi sedan tittar uppåt igen. Det blir inte att att måla om trapphuset, än på några år. Nu när skuggor och färgflagor försvunnit. Säger man inget, är det ingen som tänker mycket på "patinan".. En stor lättnad över sinnet.

Onsdag var behaglig, med trivsamt mycket sol. Utan att bli för varm. Energi fanns till att gå med röjsnöre längs staket och i dunge, innan vi firade trapphuset med trefika ute vid en av sjöarna. Där syns redan blåbärs-kart och lingon-blom!
Hjortronen kikade vi aldrig efter, då det var något för blött, längs den stig vi brukar gå. Ändå en riktigt skön dag, som vi tagit vara på!

Torsdag var åter mycket svalare och hotfullt grå. Lockade inte alls att gå ut. Istället plockades hallmöblerna undan och väggar i hall samt köksöppning målades om, ett andra och avslutande lager. Såg för eländigt ut, medan det torkade. Idag är vi dock mycket gladare. Vandaliseringen från fönstergubben syns inte längre av! Också en seger, inombords.

Bjuder på en glimt, av vårt för dagen omflyttade stugporslin:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar