lördag 22 juni 2019

Djurisk midsommar och huvudena ryker

I sommar är man stollig, om man inte tar vara på de solglimtar som bjuds. SMHI unnar oss ingen ljus framtidstro att planera efter. Förra lördagen var vi tvungna att ta hunden på en riktigare sväng, mot överskottsenergin som samlats i hans ludna kropp. Finns så bra grusvägar åt ömfotingen! Längs vägen fick vi se en också värmetrött ren, en liten harpalt och ett antal orr- och tjäder-tuppar. Verkar lovande inför kommande jakt? Hoppas på god föryngring, nu när det inte synts till så många rävar eller rovfåglar. Hjortronen lade vi inte märke till, vare sig blom eller något annat. Fortsätter hoppas ändå, då det är en så trevlig plockning!
Efter närmare sex år, prövar jycken sig på en lite längre rymning från gården. Inte alls uppskattat, om än på tiden. Antagligen skulle han hälsa på nyanlända stuggrannar? Det får vi aldrig veta. Men han är väldigt social av sig.

Sjön blev snabbt varm, men luften lockar inte till några onödiga sjöbad. Tidiga flygfän och kallblåst. Vi får inte upp geisten här! De stora projekten är gjorda eller får vänta. Kanske juli blir fin? Juni har varit ostadig, med flera åskväders-dagar! Gräset växer desto bättre. (Förra sommaren var då för tragisk). Här får bli god-fika med grannar, Scrabble, teak-vård inomhus, fler cykelturer och cykelreparationer, medan vi väntar in gräsklippningen.

Kattvinden är inventerad, efter mormor. Flyttade om trasmattor, så känns där genast mindre fullt. Bra, ifall extrasängarna behöver kommas åt i värmen? Någon gång.. Inte nu. Här bakas sockerkaka i ugnen, för värme i slät-regnet! Midsommarafton kändes dämpad. Ett år efter dykolyckan i byn. Den årliga brännbollen uteblev och därmed själva starten för festligheterna? Gårdarna är annars normalfyllda, med sina rena husvagnsekipage.
Närmsta grannen spelar sin Johnny Cash för alla, vare sig de så önskar eller inte. Ser ganska ensamt ut. Här håller vi oss till att spela krocket, så huvudena rockar loss! En "avancerad" bansträckning, genom tomtens storslagna vegetation kattfötter. :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar