torsdag 5 september 2019

Allemansrätten och utomeuropeisk invasion!

I år är vi många skogsmullar, som blivit ledsna. Naturen skövlas och istället får vi skräp! Har kontaktat Näringsdepartementet angående detta.

"Hej. Skriver med anledning av det vi ser omkring oss i södra Lapplands skogar detta år. Vi har sett tendensen några år nu. Uppryckta bärplantor med enbart kart på! Oavsett det gällt blåbär eller hjortron. Man blir både ledsen och bärlös, som boende på området. Vi som haft tålamod att låta bär mogna och fyllas med näring.
Vi har hunnit få senor avskurna på jakthundarna, p.g.a. kvarlämnat skräp. En självklarhet för oss svenskar, att ta med hem, vad man tagit med ut.
Nytt för i år, med rekordmånga 6000 thailändska plockare, är att de även gett sig på våra lingon. På tok för tidigt och med lingonriset uppslitet. Vi blir utan, trots att hygget ligger nära vår by (______,Västerbotten).

Respektlöst mot allemansrätten och bedrägligt mot matindustrin, då bären inte hunnit bli färdiga! Jag vill ha röd lingonsylt, inte rosa äppelmos från utländska paketerings-bolag.

-Det bör ställas högre krav på bärföretagen, så att inte vår närmaste miljö blir som omvärldens sop-kaos i övrigt!
Förstör inte ytterligare, det som vi varit så måna om sedan barnsben. Snälla."

Håller tummarna..
Vi driver frågan vidare kommunalt, så länge. Hittills har alla varit överens, om att det hela är fel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar