tisdag 10 september 2019

Rå jakt-vecka

Varje kväll säger vi: I morgon är vi pigga! Pytt får vi veta. Vi hostar och fräser fortfarande, fast det hunnit gå nästan två veckor. "Näver änding snory!" Ute växer det svamp i blötan, medan vi spelar Scrabble och flyttar omkring bland mellanmålen. Gamla filmer ses som nya igen. Tom Hanks i You got mail, passerar lika lätt som självaste Christer Sjögren senare på kvällen.

Med rätt beskrivning, framstår vi som helt förträffliga ändå! Lite grand som personers upplånade privatekonomier? Vi är så effektivt passiva, att vi får tid över! Gäller att inte sätta så höga mål. (Lär av politikerna! Löfvens liberala kompis Sabuni lyfter bort värnskatten, för att få shoppa loss när jordens konto redan överskridits.) Får se när partiet upphör? Här är ändå klor klippta, tårta rullad och som sagt: Näsorna snutna!

Medan jag sitter tyst och snäll(?), är moder med hund ute och hälsar på ungrävar samt ekorre. Kul att någonting rör på sig!
Jägarna verkar slitna i år. De kör inte lika galet längs grusvägen. Skogsbolaget har tagit tillbaka mark, för att hyra ut till lyxjägare från andra håll. Får se vem som då skjuter vem? Det smäller mest hela tiden bland våra civila sörlänningar, enligt nyheterna. Med björnarna blev det som så, att det sköts två för mycket i Västerbotten. Förklaras med sävlig byråkrati, som möter verkligheter. Lika snabbt blev det folktomt igen.

Moder har flyttat in i sin smartphone, av-aktiverat de flesta integritetskränkande finesserna, som annars stjäl surfvolym i bakgrunden och avslöjar hur spännande man levt! Det blev bubblig kulturfilm av COOP´s senaste senaps-sill och en liten tillgodo-check, efter mejl till kundtjänst. Hela 30 kr. Vi har även följt en pipauktion på Tradera, men blev triumfade i sista minuten. Mycket spännande! Det här med gamla adressböcker, stämmer annars till eftertanke. Där är så många, som hinner försvinna. Oavsett de lever eller inte. Tänker på de gamla bekantskaper som mormor ändå hade kvar, högt upp i åren. Så kommer inte jag att ha det. Här är rensat!

Väntar på svar eller reaktion från Näringsdepartementet, som vi kontaktade angående företagens skövling av allemansrätten. Det kan inte vara rätt, att vi skall ta hit över 6000 utom-europer, till att rycka upp våra bärplantor och kart, för att sedan lämna trasigt skräp ute i skogarna? Vad sker då med rekreationsvärden och jakthundars tassar?

Ser mysigt ut, med alla fönsterlampor i grannhusen. Tänk att här levde 300 vedeldare året om. Nu är de kanske 10? Här är soperent, med regnspolad fasad. Väldigt prydligt. Grannen kom över med fem liter ihop-kämpade lingon! Vi som bor här, har vett att välja bär som är mogna. Det firas med mandeltårta, glass och cocktail! -Visst låter det Instagram-korrekt superlativt? ;)
Vi har ofrivilligt blivit vanliga stug-Svenssons, som bara äter och sitter av stugtiden. Fräs!
*Fruktansvärd frontalkrock sker, mellan ungdomar i Kramfors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar