söndag 5 april 2020

Nu stiger dödstalen. Cykelmek i lägenhet.

Bortsett från att hålla kontakten över telefon på olika sätt, behöver vi mental stimulans i stiltjet. Så efter att ha tankat mobilen, har jag tagit mig an den Nishiki som grannen dumpade på mig inför flytt. En fruktansvärt nedgången hoj, som varit stulen en period och kommit åter. Hela drivlinan är tvärslut! Allt löst är anfrätt av salt och fukt. Så, vad är det att ägna energi åt? Ja... Frågan är vettig. Normalt sett, hade högen enbart varit skrot! Nu fick den bli tidsfördriv. Något att lyfta över reservdelar på!
Betraktar det hela som enbart en o-krockad märkesram. En billig Nishiki förvisso, men ändå.

Efter avlägsnande av allt onödigt, tungt och ofräscht, sattes vita bromswirar, v-bromsar, handtag, sadel, lysen och reflexer dit. Hjulen är hjälpligt riktade. Återstår ändå att byta hela bakhjulet, växlar och vevpartiet, innan den blir brukbar. Möjligen 3x9 vxl. dualaction-reglage. Pengar som aldrig kommer åter, på en sådan billig härk. Lite tråkigt, då en komplett cykel är inom räckhåll! Har du ett niodelat bakhjul liggande? 37-622

Även servat sommarhoj hos moder, cyklat kring Ersboda-Sofiehem, köpt syrran en trestammad orkidé och betalat vägavgiften vid stugan.
Idag är dödstalet för Corona i Sverige 373 stycken, medan det konstaterats 117 smittade i Västerbotten. En av de smittade är över 80 och ingift släkt med min nästangranne. Följde inte anvisningarna, om att hålla avstånd och att isolera sig! Utan internet, är det väldigt svårt att få hemkört från butik. Vid Järva, har en skola mörkat förekomsten av Corona-virus.! Tvärt emot smittskyddslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar